Plommon

Plommon är lite jobbiga frukter. De mognar inte efter att man plockat dem, de måste användas nästan samma dag man plockat dem och träden blir snabbt fulla av getingar som gräver sig in i den mogna frukten så bara den randiga baken sticker ut.

Idag rensade vi hela trädet hemma, Victoriaplommon. Kärnan lossar lätt från köttet stod det i kokboken. HA! Visst, ibland så, men lika ofta är den fastväxt så man står med en geggig massa i näven när man försökt kärna ur ett. Och nej, det beror inte på att de är omogna… kanske finns ett gyllene ögonblick när de är Exakt Lagom Mogna då man måste ta dem… Vi har nu kokat en oherrans massa marmelad samtidigt som vi lyckats slänga alla lagom stora burkar i huset. Så nu har vi marmeladen i jättestora burkar, vissa tillslutna med folie då locket ej kunnat återfinnas. Men gott blev det, särskilt med lite fransk mögelost.

Annonser

Om Viktoria

Har blivit med hus på västkusten och försöker växa i rollen som husägare.
Det här inlägget postades i trädgård. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Plommon

  1. Viktoria skriver:

    Mamma hittade senare både små burkar och lock till de stora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s