Dränerande

Eftersom Bonden a l l t i d  är busy är det bara att ta spaden i vacker hand och gräva sitt eget dike. Redan en liten ränna över infarten gjorde gott för att få bort vattnet som annars runnit över vägen. Dessutom med den goda sidoeffekten att postbilen ger fan i att bruka denna infart för att vända. Grannen hjälpte till med sin fyllehacka, ett fantastiskt verktyg med ett konstigt namn. Mamma trodde först att fyllehacka refererade till slanten du ger till den typ av sliten person på stan som sannolikt använder denna till rusdrycker.

Mitt i hackandet och skottandet fick Grannen upp ett hörn av ett plastskynke. Vi drog, slet och grävde och mer och mer plast dök upp. Vad i hela friden kunde det vara? Undanskaffad släkting, gömd skatt, misslyckat försök till dräneringsanordning? Sådana tankar for genom våra huvuden i denna stund. Nej, bara ett hopvikt tjockt plastskynke nergrävt under infarten.

Obegripligt.

Nu är frågan om jag ska ha öppet dike eller täckdike och huruvida det täckta ska göras med eller utan markduk. Sägs att folk går ifrån markduk numera för den blir igensatt. Bättre med lite skit i röret istället är tanken då. Vi får se. Öppet blir det över vintern iallafall, vi har ju postbilen att tänka på.

Om Viktoria

Har blivit med hus på västkusten och försöker växa i rollen som husägare.
Det här inlägget postades i Dränering och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dränerande

  1. Karin skriver:

    Bra tips mot postbilar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s